T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ÇEKMEKÖY - Hüsnü Özyeğin Vakfı Alemdağ Tunç Çapa Anadolu Lisesi

Erasmus+ KA101 Mutlu Okul Mutlu Nesil Projemiz

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 "Mutlu Çocuklar Güçlü Türkiye" Eğitim Vizyonunu ve Avrupa 2020 Stratejisini göz önünde bulundurarak, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın psikolojik açıdan sağlıklı bireyler olmalarını sağlamak, öğrencilere problemleriyle baş edebilecek farkındalığı kazandırmak, stresle mücadele konusunda onlara rehberlik yapmak ve motivasyonlarını arttırarak akademik açıdan başarılı olmalarını sağlamak amacıyla bu projeye başvurduk.

Kurum olarak stres yönetimi ve öğrencilere bu alanda rehber olma konusunda eksiklik yaşamaktaydık. Yaşadığımız intihar olayları ve diğer olumsuzluklar hem öğrenci hem öğretmenlerimizi duygusal açıdan olumsuz etkilemişti. Amacımız, okulda mutlu olan ve geleceğe umutla bakan bireyler yetiştirmek olduğundan, bu projeyle Avrupa'daki iyi uygulamaları kurumumuza transfer etmek ve öğrencilerin okula keyifle gelmelerini sağlamaktı.

Projemiz kapsamında, öğrencilerin öğretmenlerin ve velilerin stres konusundaki farkındalıklarını artırmak, öğrencilerin mutluluğunu ön planda tutmak, stresle baş etme yollarını öğrenmek ve uygulamak amacıyla çeşitli proje faaliyetleri planladık. Avrupa'da alınan eğitimler ve planlanan faaliyetler ile katılımcılarımızın stresi yönetme teknikleri konusunda bilgi sahibi olmaları ve öğrencilere etkili bir şekilde rehberlik yapabilmelerini sağladık. Katılımcılar İspanya'nın Sevilla kentinde alınan "Mindfulness Based Stres Reduction Programme" konulu 5 günlük kursa katılarak stres konusunda farkındalık kazanıp, hayata pozitif bakma ve etkili rahatlama metotlarını öğrendiler. Düzenlenen yerel faaliyetler ile öğrencilerin yeni hobiler edinmeleri, yaşamdan zevk aldıkları etkinliklerde yer almaları ve kendilerini gerçekleştirme fırsatı bulmaları sağlandı. Ayrıca ebeveynlerin de stres konulu eğitimlere dahil edilmesiyle, çocuklarıyla olan ilişkileri olumlu yönde gelişti ve aile bağları güçlendi.

 

1-Kurumumuzdan çeşitli branşlardan bir grup öğretmenin Avrupa'da uzmanlardan alacakları eğitim sayesinde ergenlerde stres süreci hakkında bilgi sahibi olmalarını ve başarılı stres yönetimi becerisine sahip olmalarını sağladık

2-Öğrencilerin yaşadıkları ergenlik bunalımını çeşitli etkinlik ve takiplerle en hafif ve çabuk şekilde geçirmelerini sağladık.

3-Öğrencilerin motivasyonlarını artırarak okula daha mutlu gelmelerini, keyifli ve yorgun hissetmeden ayrılmalarını sağladık.

4.Öğrenciler sorunlarına ,yaşadığı strese çözüm bulma ve başarıyı hayatının bir parçası haline getirme konusunda farkındalık kazandılar.

5-Okul-aile-öğrenci iletişimi geliştirildi.

6.Öğrencilerin sosyal ve akademik gelişimleri sağlanarak kendilerini gerçekleştirmelerine fırsat verildi.

7. Verilen eğitimler sayesinde aileler stres yönetimi konusunda farkındalık kazandı.

8. Öğrenciler hayata olumlu bakmaya, gelecekleri hakkında karamsar düşüncelerden sıyrılmaya, iyimser hayaller kurmaya başladılar.

9. Öğrencilerin ebeveynleriyle olan ilişkilerinin yeniden şekillenmesine katkı sağlandı

10.Stresin azaltılması ve kontrol altına alınması konusunda öğretmen ve ebeveynlerin bilinçlenmesi sağlandı.

 

Daha fazla bilgi almak için;

https://mutluokulmutlunesil.wordpress.com/

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 20.02.2023 - Güncelleme: 03.04.2024 10:54 - Görüntülenme: 391
  Beğen | 0  kişi beğendi