İSTANBUL / ÇEKMEKÖY - Hüsnü Özyeğin Vakfı Alemdağ Tunç Çapa Anadolu Lisesi

ERASMUS+ Projemiz,Digital Citizenship Education: Using Smart Technologies Smartly

HÖV ALEMDAĞ TUNÇ ÇAPA ANADOLU LİSESİ ROMANYA GEZİSİ

Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) faaliyeti kapsamında 2019 yılı Teklif Çağrısı Döneminde sunulan 2019-1-IT02-KA229-062415_2 numaralı Digital Citizenship Education: Using Smart Technologies Smartly başlıklı projemiz çerçevesinde ilk toplantı 7-11 Ekim 2019 tarihleri arasında Romanya'nın Ramnicu Valcea kentindeki ortak okulumuz olan Coleguil Energetic'te yapıldı. Toplantıya İspanya'dan  iki öğretmen, İtalya'dan iki öğretmen , Romanya'dan yaklaşık yirmi öğretmen ve öğrenci, okulumuzdan ise İngilizce Öğretmenleri Fatma Karagözlü ve Emine Uludağ katıldı.

Proje programında belirtilmiş olan hedefler aşağıda belirtildiği şekilde gerçekleştirildi;

• Ortak okullar ülkelerini, şehirlerini, okullarını ve eğitim sistemlerini tanıtan sunum yaptı.

• Tüm öğretmenler proje yönetimi, projenin hedefleri, okulların görevleri, yapılacak etkinlikler, yaygınlaştırma planı, değerlendirme planı, iletişim planı ve finansal işlemleri gözden geçirmek amacıyla toplantı yaptı.

• Öğretmenler ev sahibi okuldaki bilgisayar dersine katılarak öğrencilerin logo yaparken kullandıkları web araçlarını anlattıkları sunumları izlediler.

• Ev sahibi okuldaki rehberlik öğretmeni katılımcılara "Öğrencileri teknolojiyi akıllıca kullanmaya teşvik etme" konusunda seminer verdi.

• Tüm öğretmenler proje faaliyetlerini daha etkin bir şekilde yürütmek ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen E-Twinning kursuna katıldılar.

• Proje websitesi tasarlandı. (digiciti2019.wordpress.com)

• Öğretmenler Ramnicu Valcea'da meslek lisesi olan Colegiul National de Informatica „Matei Basarab" ı ziyaret ederek bilgisayar programlama dersine katıldılar.

• Tüm öğretmenler eğitimde kullanılan dijital uygulamalar ile ilgili sunum yaptı.

• Projeye ait yeni oluşturulan web tabanlı öğrenme platformu kullanılarak platformda bulunan çevrimiçi araçlar test edildi.( digiciti.training-online.eu)

• Ramnicu Valcea'ya 90 km uzaklıkta bulunan Sibiu şehrine giden öğretmenler burada DIGITAL MUSEUM Micro-Folie'yi ziyaret ettiler.

• Toplantının değerlendirmesi yapıldı ve İtalya'da gerçekleştirilecek olan bir sonraki hareketliliğin 2020 Mart ayının son haftasında yapılmasına karar verildi.

Proje konusu gereğince dijital vatandaşlık eğitimi üzerine yapılan çalışmaların yanı sıra öğretmenler sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirme ve yeni bilgiler öğrenme imkanını elde etmişlerdir. Ayrıca bir Avrupa ülkesinde kendi kurumlarına eş değer eğitim veren kurumları inceleme ve müfredatları hakkında bilgi sahibi olma imkânı açısından da olumlu kazanımlar elde edilmiştir.

Sorumlu Öğretmenler

Fatma Karagözlü Emine Uludağ

Bu proje, Avrupa Komisyonu'nun desteğiyle finanse edilmektedir. Bu yayın yalnızca yazarın görüşlerini yansıtmaktadır ve Komisyon bu belgede yer alan bilgilerin kullanımından sorumlu tutulamaz.

21-10-201921-10-201921-10-201921-10-201921-10-201921-10-201921-10-201921-10-2019

Yayın: 21.10.2019 - Güncelleme: 21.10.2019 15:36 - Görüntülenme: 131