Şbt

İlköğretim ve ortaöğretim kurumlarında öğrenimlerine devam eden öğrencilerin bursluluk hakkından faydalandırılması için  21 Nisan 2024 Pazar günü gerçekleştirilecek 2024 yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) ile Başvuru ve Uygulama Kılavuzu için aşağıdaki linki tıklayınız.

Sınav başvuru tarihleri 13 Şubat – 01 Mart 2024 tarihleri arasında olup; öğrenci velisi, çocuğunun başvuru şartlarını taşıması hâlinde, öğrencinin öğrenim gördüğü okul müdürlüğünde sınav başvurusunu yapabilecektir.

Eyl

EYLÜL DÖNEMİ SORUMLULUK SINAVLARI 12 EYLÜL 2023 PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLAYIP  20 EYLÜL 2023 ÇARŞAMBA GÜNÜ SONA ERECEKTİR. SINAV GÜN VE SAATLERİNİ TAKVİMDEN KONTROL EDİNİZ. ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ.

Haz

2022-2023 Eğitim-Öğretim yılının 2. döneminde "Happy School Happy Generation" adlı eTwinning projesini geçen yıl tamamladığımız Erasmus+ (ID nr) 2020-1-TR01-KA101-092078 Projesinin yaygınlaştırma faaliyeti olarak yürüttük.

Projemizde  biri yabancı kurucu ortak okul;  dört tanesi Çekmeköy’den ortak olmak üzere 5 okul yer aldı. Çalıştığımız okulllar Colegiul Energetic, Ramnicu Valcea, Romanya, Güç Kardeşler Anadolu Lisesi,  Özden Cengiz Anadolu Lisesi, Tev Ezel Gülen Kıray Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesidir.

Projemiz kapsamında, öğrencilerin stres konusundaki farkındalıklarını artırmak, mutluluklarını ön planda tutmak amacıyla çeşitli proje faaliyetleri yapıldı.Öğrencilerin "Mindfulness” konusunda farkındalık kazanarak, hayata pozitif bakma, düzenlenen faaliyetler ile yeni hobiler edinme, yaşamdan zevk aldıkları etkinliklerde yer alma ve kendilerini gerçekleştirme fırsatı bulmaları sağlandı.

Projede her öğretmen yaklaşık 7-8 öğrenci ile çalıştı. Proje sonunda tüm öğrenciler katılım belgesi almaya hak kazandı.

Proje boyunca web 2.0 araçları kullanılarak öğrenci ve öğretmenlerin dijital becerilerinin gelişimine katkı sağlandı. Ayrıca bir yabancı ortak okulun olması kullanılan dilin İngilizce olmasını gerektirdiğinden katılımcılar dil becerilerini de geliştirme fırsatı buldu.

Proje kapsamında şu faaliyetler yapıldı;

** Logo Yarışması

** Nefes Egzersizi

** Pozitif Düşünmeye İlişkin Afişler ve Sloganlar

** Mutluluk Hakkında Online Resim Galerisi

** Proje Takvimi

** Proje Dergisi

** Hikaye Tamamlama

** Proje Şarkısı

** Hababam Sınıfı Müzesine Motivasyon Gezisi

Haz

HAZİRAN DÖNEMİ SORUMLULUK SINAVLARI 5 HAZİRAN 2023 PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLAYIP 9 HAZİRAN 2023 CUMA GÜNÜ SONA ERECEKTİR. SINAV GÜN VE SAATLERİNİ TAKVİMDEN KONTROL EDİNİZ. ÖĞRENCİLERİMİZE BAŞARILAR DİLERİZ.