İSTANBUL / ÇEKMEKÖY - Hüsnü Özyeğin Vakfı Alemdağ Tunç Çapa Anadolu Lisesi

Kas

Okulumuz öğrencileri ile birlikte Değerler Eğitimi kapsamında Sevgi Saygı teması çerçevesinde bir çok etkinlik gerçekleşmiştir. Okulumuzun Konferans Salonunda yapılan seminerimize Eğitimci Yazar Sayın Tülay ERSAN katılmış ve öğrencilerimize yönelik bir konuşma yapmıştır. Kendilerine katkılarından dolayı çok teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.

Milli ve Manevi değerlerin yaşatılmasında, birlik ve beraberliğin sağlanmasında önemli yerleri olan tarihimizin önemli isimlerinden Mevlana Celaleddini Rumi ve Yunus Emre'nin şiirlerinin yer aldığı Seminerimiz öğrenciler ve öğretmenlerimiz tarafından ilgi ile dinlenmiştir.

Bunun dışında Sevgi Saygı teması çerçevesinde öğrencilerimizle beraber 15 Temmuz şehitler Anıtı, Müzesi gezilmiş ve bütün şehitlerimiz saygı ile anılmıştır.  Yapılan çalışmalara  görev alan öğretmenlerimize ve öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Ekm

Okulumuzda Ekim ayının değeri olarak belirlenen " 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü/Vatanseverlik" konusu ile ilgili gerekli etkinlikler yapılmıştır.

15 Temmuz Destanı okulumuzda yapılan bir tören ile anıldı. Törende öğrencilerimize Çekmeköy Belediyesinin düzenlediği yarışmada mansiyon Ödülüne layık görülen kısa film izlettirildi. Ayrıca 15 Temmuz Destanı ile ilgili öğrencilerimizin araştırma yapması ve destan hakkında önemli bilgileri içeren bir pano hazırlandı ve okulumuz giriş katında sergilendi.

"Vatan Sevgisi" ile ilgili olarak okulumuzda Şiir, Kompozisyon ve Resim Yarışması Düzenlenerek yarışmaya katılan  eserlerin derlenmesiyle bir değerler eğitimi Panosu oluşturulmuştur. Üç ayrı alanda da eserleri ile birinci olan öğrencilerimiz tören ile ödüllendirilecektir.

Ekm

HÖV ALEMDAĞ TUNÇ ÇAPA ANADOLU LİSESİ ROMANYA GEZİSİ

Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından yürütülmekte olan Erasmus+ Programı Okullar Arası Değişim Ortaklıkları (KA229) faaliyeti kapsamında 2019 yılı Teklif Çağrısı Döneminde sunulan 2019-1-IT02-KA229-062415_2 numaralı Digital Citizenship Education: Using Smart Technologies Smartly başlıklı projemiz çerçevesinde ilk toplantı 7-11 Ekim 2019 tarihleri arasında Romanya'nın Ramnicu Valcea kentindeki ortak okulumuz olan Coleguil Energetic'te yapıldı. Toplantıya İspanya'dan  iki öğretmen, İtalya'dan iki öğretmen , Romanya'dan yaklaşık yirmi öğretmen ve öğrenci, okulumuzdan ise İngilizce Öğretmenleri Fatma Karagözlü ve Emine Uludağ katıldı.

Proje programında belirtilmiş olan hedefler aşağıda belirtildiği şekilde gerçekleştirildi;

• Ortak okullar ülkelerini, şehirlerini, okullarını ve eğitim sistemlerini tanıtan sunum yaptı.

• Tüm öğretmenler proje yönetimi, projenin hedefleri, okulların görevleri, yapılacak etkinlikler, yaygınlaştırma planı, değerlendirme planı, iletişim planı ve finansal işlemleri gözden geçirmek amacıyla toplantı yaptı.

• Öğretmenler ev sahibi okuldaki bilgisayar dersine katılarak öğrencilerin logo yaparken kullandıkları web araçlarını anlattıkları sunumları izlediler.

• Ev sahibi okuldaki rehberlik öğretmeni katılımcılara "Öğrencileri teknolojiyi akıllıca kullanmaya teşvik etme" konusunda seminer verdi.

• Tüm öğretmenler proje faaliyetlerini daha etkin bir şekilde yürütmek ve yaygınlaştırmak amacıyla düzenlenen E-Twinning kursuna katıldılar.

• Proje websitesi tasarlandı. (digiciti2019.wordpress.com)

• Öğretmenler Ramnicu Valcea'da meslek lisesi olan Colegiul National de Informatica „Matei Basarab" ı ziyaret ederek bilgisayar programlama dersine katıldılar.

• Tüm öğretmenler eğitimde kullanılan dijital uygulamalar ile ilgili sunum yaptı.

• Projeye ait yeni oluşturulan web tabanlı öğrenme platformu kullanılarak platformda bulunan çevrimiçi araçlar test edildi.( digiciti.training-online.eu)

• Ramnicu Valcea'ya 90 km uzaklıkta bulunan Sibiu şehrine giden öğretmenler burada DIGITAL MUSEUM Micro-Folie'yi ziyaret ettiler.

• Toplantının değerlendirmesi yapıldı ve İtalya'da gerçekleştirilecek olan bir sonraki hareketliliğin 2020 Mart ayının son haftasında yapılmasına karar verildi.

Proje konusu gereğince dijital vatandaşlık eğitimi üzerine yapılan çalışmaların yanı sıra öğretmenler sosyal ve kültürel anlamda kendilerini geliştirme ve yeni bilgiler öğrenme imkanını elde etmişlerdir. Ayrıca bir Avrupa ülkesinde kendi kurumlarına eş değer eğitim veren kurumları inceleme ve müfredatları hakkında bilgi sahibi olma imkânı açısından da olumlu kazanımlar elde edilmiştir.

Sorumlu Öğretmenler

Fatma Karagözlü Emine Uludağ

Bu proje, Avrupa Komisyonu'nun desteğiyle finanse edilmektedir. Bu yayın yalnızca yazarın görüşlerini yansıtmaktadır ve Komisyon bu belgede yer alan bilgilerin kullanımından sorumlu tutulamaz.