Okulumuzun Erasmus+ Proje Toplantısı

Gelecek için Sınıflar: Daha İyi Bir Eğitim İçin Sürdürülebilir Bir Çevre

HÖV ALEMDAĞ TUNÇ ÇAPA ANADOLU LİSESİ  04 - 08 Mart 2024

ENERJİ MALİYET ANALİZİ, İSTANBUL

Erasmus Projemizin ikinci toplantısı 3 Mart – 8 Mart 2024 tarihleri arasında okulumuz HÖV ALEMDAĞ TUNÇ ÇAPA ANADOLU LİSESİ'nde gerçekleşti. (Toplantının amacı, farklı enerji kaynaklarının kullanımını ve bunların ekonomik ve çevresel maliyetlerini analiz etmektir.)

Okulumuzda yürüttüğümüz Erasmus+ projesi kapsamında hazırladığımız program, 4 Mart Pazartesi günü İspanya'dan 2 öğretmen ve 5 öğrenci, İtalya'dan 2 öğretmen ve 4 öğrenci, Romanya'dan 2 öğretmen ve 3 öğrenci, okulumuzda bulunan Erasmus ekibi ve ilçe milli eğitim müdürümüz sayın Mustafa Akhan ve şube müdürlerinin katılımıyla başladı.  Özden Cengiz Anadolu Lisesi Folklor ekibinin performansıyla karşılanan katılımcılar, bu kültür şöleninin ardından konferans salonuna alınarak törene devam etti. Programda sunumlar, şarkı dinletileri ve logo yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi. Öğleden sonra ise Çekmeköy Crea Center'da her okul enerji tüketimi ile ilgili sunumunu yaptı. Son olarak öğretmenler proje yönetimi ile ilgili bir toplantı yaparken, öğrenciler de Özyeğin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Dr. Miray BOĞA ile Sürdürülebilir Tasarım Atölye Çalışması gerçekleştirdiler. Atölyede geri dönüştürülebilir malzemelerden bir kuş evi tasarladılar ve ormana yerleştirdiler.

Projemizin ikinci gününde katılımcılarla birlikte önce "Pierre Loti" tepesine çıktık ve Haliç'in meşhur panoramasının tadını çıkardık. Ardından İstanbul Bilgi Üniversitesi kampüsü içerisinde yer alan Santralistanbul enerji müzesini ziyaret ettik ve rehber eşliğinde turumuzu tamamladık.

(Koruma altına alınarak santralistanbul'a dönüştürülen Silahtarağa Elektrik Santrali, Osmanlı İmparatorluğu'nun kent ölçeğindeki ilk elektrik santralidir. Tesis, İstanbul'un en eski sanayi bölgesi olan Haliç'te kurulduğu 1911'den 1983'e kadar şehre elektrik sağladı.)

Müzenin giriş katında 22 interaktif ünitenin bulunduğu, eğlence ve bilimin buluştuğu Enerji Oyun Alanı'nda öğrenciler çeşitli deneyler yaparak eğlendi.

Proje toplantımızın üçüncü gününde öğretmenler daha önce hazırlanan değerlendirme rubriklerine göre öğrencilerin hazırladığı makale, rapor ve sunumları değerlendirdi. Daha sonra grup, İstanbul'daki tarihi eserlerin büyük bir bölümünün yer aldığı Tarihi Yarımada'ya gitti. Orada Topkapı Sarayı, Sultanahmet, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı ve Kapalıçarşı'yı gezdiler.

Günün sonunda Asya ve Avrupa kıtalarını birbirinden ayıran dünyanın en güzel boğazında eşsiz bir boğaz turu ile İstanbul'un birçok tarihi eserini, boğaz köprülerini, saraylarını, kalelerini, yalılarını ve korularını görme fırsatı buldular.

Son toplantı gününde ise öğretmenler projenin ilerlemesini değerlendirdiler, sonraki adımların nasıl atılacağına karar verdiler ve İtalya ve İspanya'daki sonraki toplantılar için önemli kararlar aldılar. İtalya'da yapılacak toplantının 12-15 Kasım tarihleri arasında yapılması planlandı. Ardından tüm katılımcılara katılım belgelerini teslim etmek için bir tören yaptık.

Son olarak, tüm katılımcılar bu hareketlilik sırasında gerçekleştirilen faaliyetlerle ilgili bir değerlendirme formu doldurdular.

Sonuç olarak, toplantı hedeflerine ulaştı; etkinlikler, herkesin birlikte geçirilen zamanın tadını çıkardığı, değerli bilgileri öğrendiği ve paylaştığı rahatlatıcı bir atmosferde gerçekleştirildi.

Tüm katılımcılar nezaketleri ve misafirperverlikleri için Türk ekibine teşekkür ettiler. Bu vesile ile bu programın hazırlanmasında emeği geçen öğretmenlerimize, ev sahipliği yapmamıza yardımcı olan öğrenci ve velilerimize, ve katkıda bulunan herkese teşekkür ederiz.

13-03-202413-03-202413-03-2024

13-03-2024

13-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-202413-03-2024

13-03-202413-03-202413-03-2024